luni, 23 februarie 2009

Splendoarea primăverii

Primăvara este un anotimp al binecuvântării, când natura îşi scutură cojoacele albe şi sclipitoare sub lumina blândă a soarelui, copacii par să întinerească, dând naştere mugurilor, iar pământul parcă prinde viaţă odată cu primele firişoare verzi ale ierbii. Pe alocuri se pot observa printre pâlcurile de nea ghioceii firavi şi plăpânzi, de o puritate fără margini.
În aer se simte bucuria reînvierii, trezirii la viaţă, iar liniştea obişnuită a anotimpului friguros este străpunsă de animăluţele care în timpul iernii au stat pitite şi păsările care s-au întors pe meleagurile noastre, pentru a ne încânta auzul cu trilurile lor legendare.
Dar veselia care pluteşte în aer nu se revarsă numai asupra naturii, ci şi a oamenilor, care se îmbracă mai subţire şi se bucură din plin de zilele mai lungi şi mai călduroase, culegând flori, plimbându-se şi admirând frumuseţea naturii, inspirând aerul proaspăt şi înmiresmat.
Eu consider că nu este anotimp mai frumos, mai pur şi mai încântător decât anotimpul primăvara, deoarece procesul de trezire la viaţă al naturii este unul uimitor, care redă oamenilor speranţa, bucuria şi dragostea, elemente esenţiale ale vieţii. De asemenea, verdeaţa, frăgezimea plantelor şi energia animalelor ne fac să ne simţim asemenea unor copii în faţa naturii misterioase. De aceea, este important să o primim în fiecare an cu braţele deschise, pentru a ne redobândi liniştea sufletească, speranţa şi bucuria

Svitacovschi Adriana Cristina

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template