luni, 23 februarie 2009

Sabia albastră

A fost odată ca niciodată, în vremea cavalerilor şi a frumoaselor domniţe o sabie, o sabie care avea puteri neobişnuite.
La curtea regelui Marius erau şase cavaleri în fruntea lor era fiul regelui Octavian acesta era cel mai curajos dintre cavaleri. Într-o zi de vară când oamenii erau la câmp, un dragon mare ce sufla foc pe nări a atacat regatul. Atunci cei şase cavaleri au plecat să se lupte. Cavalerul Octavian aştepta în turn dragonul. Dragonul sosi, cavalerul sări pe capul acestuia şi scoase din teacă o sabie de culoare albastră. Sabia a fost făurită în focul celui mai mare dragon, Dragonul Albastru. Octavian ucise dragonul. Regele a dat o petrecere în cinstea fiului său. El văzu o fată frumoasă şi o ceruse în căsătorie.
Vestea circula repede despre Octavian şi sabia sa.
Regele Marius se stinse, iar pe tron urca Octavian, împreună cu soţia sa regina Iulia. Nu după mult timp aceştia au avut un fecior, cu păr blond şi ochii albaştri ca şi cerul şi iscusit în toate pe nume Cristi. Totul părea ca în rai, dar într-o zi regele regatului de jos şi duşmanul de moarte al lui Octavian trimiseră un grifon. Acesta atacă regatul şi fură sabia albastră, arcaşii trăgeau cu săgeţi dar fără speranţă, feciorul regelui Octavian lovise grifonul şi acesta pornise în căutarea sabiei.
El porni la drum împreună cu trei prieteni adevăraţi: Elizabet, o fată frumoasă, ea lupta cu arcul, Dan, un tânăr cavaler foarte ager şi Vrăjitorul Alb, mentorul lui Cristi.
Cei patru ajunseră în Valea Morţii, acolo au fost întâmpinaţi de oştirea moartă. Cei patru începuseră să se lupte. Dan şi Cristi îşi scoase săbiile, vrăjitorul toiagul iar Elizabet arcul din lemn de stejar. Aceştia luptase din greu când deodată apăru cavalerul Negru pe calul său. Acesta distruse toată armata morţilor apoi plecă ca şi cum nu sar fi întâmplat ceva.
Cristi şi prietenul lui ajunse la gura unei peşteri mari, acolo trăia Dragonul Albastru.
Acesta întrebă:
- Ce căutaţi? întrebă dragonul
- Căutăm sabia albastră, am auzit de la regele morţilor că grifonul a scăpat sabia în peştera
ta, zise Cristi.
- Bine deci ca să primiţi spada trebuie să răspunde-ti la patru întrebări. Prima întrebare:
- Ce este mai rapid pe lume?
- Vântul răspunse Elizabet.
- Dar ce e mai luminos pe lume? întrebă dragonul
- Soarele zise Dan.
- Bine dar care este cel mai puternic sunet? întrebă Dragonul Albastru
- Trăsnetul, zise vrăjitorul cu glas tare
- Dar unde este raiul? întrebă marele dragon râzând.
- În inimile noastre. Zise Cristi.
Dragonul fu de acord cu asta şi le înapoiară spada iar aceştia se întoarseră acasă. Regele
Octavian îi ridicară pe toţi la rangul de cea mai bună trupă de prieteni din lume iar Cristi a primit în dar sabia de la tatăl său.

Rus Marius

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template