luni, 21 decembrie 2009

SUNT UN PERSONAJ DINTR-O CARTE MEDIEVALA

O zi plictisitoare.M-am hotarat sa citesc o carte diferita de cele pe care le-am citit.O carte cu printi si printese , care sa ma plimbe prin lumi fascinante.Zaresc in biblioteca o carte mare , veche si prafuita. O deschid si titlul cartii , «Printesa si fiul croitoresei « , ma face sa vreau sa citesc cartea.
In urma cu cateva sute de ani , in Regatul Indepartat , regele si regina au avut o fetita frumoasa, alba ca spuma laptelui , cu parul stralucitor ca soarele si buzele rosii ca sangele.Printesa s-a numit Analia.
In cativa ani , printesa Analia a crescut , transformandu-se intr-o domnisoara de optsprezece ani.Ca si cadou pentru implinirea acestei varste , printesa a primit un castel inconjurat de gradini cu flori multicolore.Conditia care i s-a impus a fost aceea ca doar atunci cand se va casatori cu printul Albert , fiul regelui Arthur, din regatul alaturat, va putea sa locuiasca in acest castel.
Balul pentru sarbatorirea printesei va avea loc peste o saptamana , asa ca printesa a chemat o croitoreasa la ea,pentru a-i croi rochia.In camera Analiei a intrat o croitoreasa , imbracata in haine vechi, urmata de un baiat cam de nouasprezece ani , imbracat si el in haine vechi si carpite , fara papuci in picioare.Baiatul era fiul croitoresei.
Printesa Analia a fost fascinata de baiat , care desi era imbracat umil , era un baiat fermecator , cu ochii albastri ca cerul si parul negru , carliontat.
Vazand cum arata cei doi , printesa le-a cerut sa se mute la castel , croitoreasa transformandu-se in croitoreasa regala.Aceasta a acceptat fara sa se mai gandeasca , deoarece traia de pe o zi pe alta.
In decursul catorva zile , regele , tatal Analiei , a observat ca fiica lui si Marcus , fiul croitoresei , petrec mult timp impreuna , asa ca a intrebat-o pe Analia :
-Draga mea , de ce petreci mult timp in compania acelui baiat ?
-Ei bine , tata , voi fi sincera cu tine.Il indragesc mult si la fel si el.
-Dar,draga mea, el nici macar nu stie sa scrie.Tu esti o fata educata, si meriti un baiat ca printul Albert.
-Nu,tata !Eu vreau sa fiu alaturi de Marcus !
Auzind acestea , cu pareri de rau , regele a incuiat-o pe Analia in cel mai inalt turn al castelului.Singurii care au putut sa o viziteze au fost regele , regina si printul Albert.
Marcus si mama lui , croitoreasa , au fost izgoniti din castel.Marcus a suferit mult si a hotarat sa invete , pentru a ajunge un om cult.A fost ajutat de invatatorul Analiei , fara stirea regelui.
Pe parcursul a doi ani , Marcus a invatat sa citeasca si sa scrie , devenind astfel cel mai renumit scriitor din regat.
Auzind acestea , regele s-a infuriat foarte tare si a decis sa o oblige pe printesa Analia sa se casatoreasca cu printul Albert.Pregatirile pentru casatorie au inceput si nunta va avea loc peste o saptamana.
Marcus s-a intristat foarte tare vazand ca nu poate face nimic pentru a impiedica casatoria celor doi.Dar,cand a sosit ziua casatoriei , Marcus a fost ajutat de un soldat din castel si a luat-o pe Analia cu el , fara stirea regelui.Cei doi s-au ascuns intr-o casa parasita.
Observand lipsa printesei , regele a ordonat sa fie controlate toate casele din regat . Cei doi au fost gasiti si adusi in fata regelui.Analia a vorbit cu tatal ei, reusind sa-l convinga ca il iubeste pe Marcus si ca nu va fi fericita cu printul Albert.Realizand ce greseala a facut , regele si-a dat acordul pentru relatia printesei Analia cu Marcus.
Cateva zile mai tarziu , casatoria celor doi a avut loc.Marcus a devenit un scriitor renumit in lume si poate acestia locuiesc in castelul primit cadou de Analia si astazi.
Cand am inchis cartea , am fost uimita de numele autorului.Acesta era chiar Marcus, personajul principal din poveste.Am fost trista ca povestea s-a terminat , dar entuziasmata ca m-am plimbat printr-o lume diferita !

SMINCHISE OANA
Cl a VIII a A
Sc cu cls I-VIII nr 7

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template