luni, 21 decembrie 2009

Rapirea fetei regelui

Cu mult timp in urma , intr-un sat micut si foarte indepartat locuia o familie regala . Aceasta familie nu era prea numeroasa dar ocupa tronul tari in care locuim.
Regele era un om cu ceilalti oameni dar foarte exigent im privinta fetei sale. El vroia ca fata sa sa aiva tot ce isi doreste dar sa nu sufere sau sa fie ranita.
In ciuda exigentei tatalui ei ea a cunoscut un baiat dragut de care s-a indragostit. Ei s-au intalnit intr-un magazin de haine de unde cei doi vroiau sa se pregateasca pentru balalui care urma sa aiva loc in seara urmatoare.
Baiatul pe nume Andrei a invitato pe fiica regelui la bal dar ea a spus ca trebuie sa ceara acordul parinilor pentru a merge cu acesta la bal.
A doua zi acesta a vent imbracat frumos si gata de bal la castelul regelui de unde trebuia sa primeasca acordul parintilor fetei cu care vroia sa mearga la bal. Mama fetei a fost de accord ca ei sa meaga impreuna la bal dar tatal nu a fost de acord deoarece ii vroia doar binele fetei si nu avea incredere in Andrei.
Cei doi au tot incerat sa il convinga pe rege dar el nu era de accord cu acest bal si pana la urma f ata a plecat singura la bal iar tanarul a plecat acasa deoarece cei doi indragostiti nu au primit acordul regelui.

Fiica regelui a mers singura la bal iar pe la sfarsitul balului un un localnic s-a oferit sa o conduca la castel si cand s-au indepartat de sala in care s-a desfasurat balul el a rapit-o.
Regele a fost anuntat ca fata ei a fost rapita si ca rapitori vor o rascumparare pentru capul fetei. Tatal fetei a trimis repede prin sat o multime de paznici sa o caute dar rapitori nu au fost de gasit iar Andrei a fost acuzat ca ar fi complice la aceasta rapire.
Regele l-a chemat pe tanarul care vroia sa mearga cu fiica sa la bal si chiar mai mult deoarece el credea ca este vinovat dar acesta a fost uimit cand a aflat ca fata pe care el o iubea a fost rapita si ca tatal acesteia il invinuieste. Atuncea Andrei a mers impreuna cu paznici regelui sa o caute pe fata
Dupa ceva timp paznici s-au intors la castel dar Andrei a ramas sa o caute pe fata si dupa cateva ore a dat de o cabana de unde se auzeau strigate . Atuncea tanarul a mers la acea cabana si a vazut ca acolo era tinuta fata regelui de cativa barbati.
Andrei s-a intors inapoi la castel si i-a spus regelui ca a gasit-o pe fata acestuia doar ca el nu poate sa mearga la acea cabana pentru ca el nu poate riposte fata de acei barbate.
Paznici au mers repede la cabana impruna cu Andrei de unde au luat-o pe fata regelui si a dus-o in siguranta acasa.
Ajunsi acasa tatal fetei a fost uimit ca Andrei a spus adevarul ca nu este implicat si chiar mai mult i-a ajutat pe paznici sa o salveze din mainile rapitorilor fara rascumparare.
Vazand regale ca tanarul este de incredere si curjos i-a lasat pe cei doi sa fie impreuna si au trait fericiti pana la adanci batraneti.



Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template