luni, 21 decembrie 2009

Lupta regala

Pe la sfarsitul secolului al XIV lea Moldova era formata din 2 mari regiuni. Fiecare regiune avea cate un rege. Acesti regi erau foarte diferiti unul dintre ei era bun, intelegator, darnic pe nume Mihai iar celalalt pe nume Stefan era rou cu lacalnici , lacom si foarte incapatanat.
Regele Stefan isi pregatea ostirea pentru ca vroia sa atace si sa cucereasca si cealalta regiune pentru a stapini intreaga Moldova doar ca Stefan vroia sa atace cealalta regiune prin surprindere pentru a nu putea Regele Mihai impreuna cu localnici acelei regiuni sa riposteze si chiar sa nu se poata apara.
Dupa cateva zile Regele Stefan impreuna cu oastea sa au plecat spre cealalta regiune pentru a o cuceri doar ca un localnic care locuia la marginea regiuni i-a vazut si a dat de stire ca oastea vecina in frunte cu regele acesteia se indreapta spre ei cu ganduri rele . Auzind astea regele Mihai i-a chemat pe toti localnici la el in castel pentru a se putea apara de oastea vecina.
Dupa putin timp a ajuns si Regele Stefan impreuna cu oastea lui la castel unde au inceput sa loveasca cu bolovani castelul. Atuncea regele Mihai a iesit din castel impreuna cu oastea sa inarmati pana in dinti pentru a riposta si a le arata rivalilor ca nu parasesc pamantul stramosesc fara a se lupta pentru acesta.
Vazand regele Stefan ca si celalalt rege este pregatit si gata de lupta s-a retras impreuna cu oastea sa inapoi in regiunea lor. Ajuns inapoi la castelul lui regele Stefan a inceput sa isi pregateasca oastea pentru o alta lupta dar nici regele Mihai nu s-a lasat mai prejos si a inceput sa isi instruiasca ostasi pentru o alta lupta.
Cele doua tabere si-au pregatit foarte bine ostirile pentru lupta si au plecat uni spre ceilalti. Cei doi regi s-au intalnit pe o campie de la mijlocul drumului dintre cele doua regiuni unde au inceput lupta. Ambele tabere erau bine antrenate deoarece fiecare rege tine la pamantul castigatprin lupta dreapta .
Regele Stefan avea o oaste cu valoare numerica mai mica deoarece o multime din ostasi au fost raniti in cealalta lupta in care au fost implicati.
Rand pe rand au inceput sa piara din ostasi regelui stefan care nu mai stia ce sa faca si a luato la fuga pentru a scapa cu viata din lupta pe care a pornito din lacomia sa .
Regele Mihai vazand ca celalalt rege a luato la fuga a mers dupa el si l-a fugarit pana in regiunea lui unde s-a ascuns.

Vazand ca acesta nu este de gasit s-a intor in regiunea sa unde cu bucurie a aflat ca oastea sa a invins si a cucerit si cealalta regiune care era a lui Stefan .
Dupa ceva timp Regele Mihai l-a gasit pe lasul Stefan cu care s-a luptat ca de la egal la egal. Au luptat zile si nopti pana cand sfarsit de naduf Stefan cade la pamant unde isi da ultima suflare.
Atuncea a devenit regele Mihai regele Moldoviei . El a fost foarte fericit ca a reusit sa ajunga dintr-un simplu ostas in regele Moldoviei si ca s-a putut face placut de tara careia ii era rege.
Din acea zi locuitori Moldoviei au fost fericiti deoarece ii conduce un rege puternic , bun, curajos si foarte loial poporului care il sustine.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template