luni, 21 decembrie 2009

Ieri o maturatoare , astazi o printesa

A fot odata ,intr-o lume medievala a secolului al XV-lea o fetita blanda si sensibila pe nume Erica .Ea era foarte saraca,orfana si din cauza handicapului ei,nimeni nu o vroia . Era singura pe lume ,parasira chiar de ai sai parinti fara sa stie nici macar cum ii chema .Nu stia nici daca ma traiesc sau daca mai sunt in viata parintii ei. Ea a fost abandonta la varsta de noua ani . Era foarte frumoasa ,desteapta,sensibila,amabilasi buna la suflet.Avea ochi albastri ca oceanul si parul blond ca soarele si lung,dar din pacate frumusetea ei nu era indeajuns pentru ca,din cauza faptului ca schiopata ,toata lumea o ura .
Trecusera ani , Erica se facu se mare si s-a hotarat sa isi ia o slujba pentru a-si putea inchiria o camera unde sa stea.Singura slujba pe care a primit-o a fost cea de vanzatoare la un magazine . Ericai ii era foarte greu pentri ca din pacate cu acest serviciu nici macar nu imi putea plati chiria asa ca nu avea de era altceva de facut decat sa devina maturatoare pe strazi.Ziua matura iar noaptea la magazin.Cand mergea la maturat toata lumea radea de ea badjocorand-o in toate felurile : “Uite maturatoarea schioapa “ , “Pleaca de aici maturatoareo noi nu te vrem”.Erica,foarte intristata si suparata ,s-a decis sa isi puna capat zilelor ei .
-Gata , m-am saturat de aceasta viata mizerabila mai bine mor decat sa ma traiesc in acest calvar!sunand acestea cu lacrimile in ochi. Biata Erica,nici nu mai avea lacrimi de varsat la cat a plans din cauza lumii de pe atunci.
Gata pregatita sa sse sinucida o doamna in vasta apare si ii vorbeste :
-Draga mea, nu merita sa te sinucizi,mai bine vii la mine . O sa am grija de tine . Am sa iti dau mancare , si o sa-ti gasesc chiar o slujba mai buna .
Erica, bucuroasa , ca a gasit in sfarstit pe cineva care sa o ingrijeasca , a acceptat oferta acestei doamne. Aceata doamna era bogata ,buna la suflet si amabila.
-Va multumesc foarte mult ca m-ati lasat sa stau in locuinta dumneavoastra pana imi voi gasi un loc mai bun unde sa stau.
-Pentru nimic,tanara domnisoara ,apropos cum te numesti ?
-Numele meu este Erica , al dumneavoastra ?
-Ce ciudat,asa o chema si pe fica mea cea pierduta..numele meu este Anet.
-Dar parinti tai unde sunt Erica ?
-Pai,eu nu am parinti.Am fost abandonta la varsta de noua ani.
-Si acum cati anisori ai ?
-Acum am cinsprezece ani .
Anet intra in banuieli , se gandi ca Erica poate fi fica ei pierduta.
Trecuse ceva timp ,iar Erica era cat de poate de frumoasa .In locul acelor urate haina , acum purta doar rochite lungi impopotanate cu fel si fel de fundite si in locul aclor slapi purta doar pantofi cu toc colorati si eleganti.Totul era schimbat la ea.Cand merge ape strada lumea era mirata.Uni spuneau ca nu e ea , alti spuneau ca are o sora geamana..Dar acest paradin avea sa se termina la sosirea sotului Anetei ,Dominic. El era genul de om rau , egost , zgarcit si necredincios. Cand sosise , Erica era in gradina citind o carte.
- Aneta ! Ce cauta fata aia la noi in gradina ? strigand tare Dominic.
- Dragul meu,ea e Erica sic red ca ar putea fi fica noastra cea pierduta .
- Nu ma intereseaza ! Vreau sa plece din casa meau caci altfel te dau si pe tine afara .
Anet suparata , a plecat in plansete la Erica spunandu-i vestea cea rea .
-Erica , draga mea , trebuite sa iti dau o veste rea.
-Ce s-a inintamplat ?
Aneta , suparata , ii spovestise tot ce s-a intamplat. Erica,dupa vorbele zise s-a suparat , dar acceptat acest lucru cu greu , adica faptul de a parasi casa si pe Anet.Trista , isi facu bagajele ,si-a luat la revedere si a plecat.Fara ea totul era pustiu in casa . Cand Erica ajunsese la chiria platatia de Anet gasise un bilet intre haine : “In seara aceata este un festival ,ne vom intalni acolo , dar nu uita sa porti o masca la ochi pentru ca nimeni san u te recunoasa , si ti-am lasat intr-unul din bagaje o rochita pe care sa o porti cu drag . Pentru draga mea Erica de la Anet .”
Venise si seara si toata lumea mergea la festival . Erica , se aranjase , isi pusese rochita data de catrea Anet , se fardase , isi arajase parul si pornise la festival . Acolo,erau foarte multe doamne si domnite,domni si cavaleri.
Erica se imprastiase prin multime pentru a o putea gasi pe Anet . Nu trecuse foarte mult timp ca si o gasi.
-Draga mea Erica, am ceva sa iti spun.
-Da spune .
-Am facut multe cercetari asupra ta , si am aflat ca tu esti fiica mea cea pierduta .
Erica a ramas muta.Intr-un fel era si fericita dar tot odata si suparata..
-Dar , cum s-a intamplat de ne-am despartit ?
-Intr-o seara , un cutremur a avut loc si eu te-am ascuns in pivnita pentru a nu pati nimc,dar la sfarsitul cutremurului , te-am cautat peste tot sin u te-am gasit. Am crezut ca ai fost luata de catre ingeri .
-Deci asa s-a intamplat..
-Mda.
Erica fara sa mai zica nimic a imbratisat-o pe Anet si au decis sa plece in lume pentru a scapa de Dominic si de rautatile lui.
Trecusera cativa ani si Erica se casatorise cu un print , avand chiar si o fetita si un baietel pe nume Casandra si Alexandru. Ei locuiau intr-un mare castel decorat cu multe culori si panglici .
Anet s-a casatorit si ea cu un rege care sa o iubeasc .
Asa au trait de acum in colo . Erica a devenit o printesa adevarata exact ca in visele ei .



Rusu Mihaela Iulia

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template