luni, 21 decembrie 2009

RADU SI ANIELA

De Strava Raluca Alexandra
Cls. A VI-a A






Este Craciunul.O zi magica si mult asteptata de toata lumea ,in special de copii.
In jurul bradului impodobit,cantam colinde si desfacem cadourile.Eu am primit un cadou special,exact ce mi-am dorit:pe cele trei sirene ,pe care le urmaresc in programul de la televizor si o carte de povesti.
Seara,in camera mea am inceput sa rasfoiesc cartea.O carte foarte frumoasa si interesanta ,plina de povesti.Una dintre ele mi-a atras atentia.Dar oboseala si emotiile acestei zile si-au spus cuvantul si am cazut intr-un somn adanc.Un somn plin de vise si intamplari,dintr-un timp indepartat,in Evul mediu.
In vremea veche ,eram o printesa pe nume Aniela.Inalta si mladie,cu tenul mat si limpede ca apa de izvor,cu ochii albastri adanci, si buzele rosii ca macii din campie.Am ajuns la varsta maritisului si multi ma doreau.Imi cautam un sot bun , credincios si curajos. Un print care era invidios pe faptul ca nu m-a putut lua de sotie , i-a spus dragonului sa ma rapeasca , pana cand voi fi de acord sa ma marit cu el.Dragonul ascultand spusele printului,m- a capturat intr-o seara si m- a ascuns in pestera lui.
Dis- de – dimineata, cand regele a vazut ca lipseste printesa Aniela , foarte suparat ,acesta a dat de veste prin tara :
-Acela care o va gasi, va primi mana ei,si toata imparatia.
Un raizboinic viteaz pe nume Radu, a auzit vestea si a pornit in cautarea printesei Aniela.Radu stiind ca prin zona locuieste o vrajitoare a pornit grabit la ea.Vorbind cu vrajitoarea , ea i-a spus:
-Pentru a o gasi pe Aniela ai nevoie de:diamantul ghietii , care se afla in valea spiritelor , pazit de niste arcasi ai dragonului.
Ajungand in valea spiritelor , a trecut prapastia si s-a luptat trei zile si trei noptii cu arcasii ,pana a reusit sa-i invinga.Radu a folosit diamantul si a distrus dragonul , dupa o lupta grea. Se indreapta spre pestera , o gaseste pe Aniela,iar printul care a ascuns-o a fost gasit si pedepsit de Radu.
S-a intors la palat cu Aniela si imparatul i-a spus:
-Cum am promis cine o va salva va primi mana ei.
-Iti promit ca voi avea intotdeauna grija de ea,a spus Radu.
Radu si Aniela au facut nunta mare, unde au invitat toata imparatia si au trait fericiti pana la adanci batraneti.
Dintr-o data aud vocea mamei care ma striga:
-Raluca!!!Trezeste-te, este dimineata…
-Vin imdediat!
M-am trezit buimacita si am observat cartea pe pat si mi-am dat seama ca totul a fost un vis, un vis frumos care s-a intamplat in cea mai frumoasa si mai ferrica noapte a anului:noaptea de Craciun.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template