miercuri, 23 decembrie 2009

Un pod peste timp…

ROMÂNIA
MINISTERUL EDUCAŢIEI CERCETĂRII ŞI TINERETULUI
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MUREŞ
GIMNAZIUL DE STAT „OCTAVIAN GOGA”
SIGHIŞOARA JUD. MUREŞ
STR. ANA IPĂTESCU NR. 14







Era o zi friguroasa de iarna. Fecioara Maria cauta un loc unde sa isi poata naste pruncul.
A batut la multe case, dar nimeni nu a primit-o. Asa a ajuns la o casa in afara Viflaimului. Acolo era un om batran, cu mustata si barba stufoasa, alba ca neaua. El iubea sa ajute oamenii; asa ca a primit-o pe Fecioara la el in casa. Era cam frig inauntru; asa ca a dus-o intr-o incapere din afara casei, intr-o iesle, unde era mult fan si era cald. Acolo a nascut Fecioara pe Iisus.
Drept multumire, Dumnezeu I s-a aratat intr-un vis in care L-a intrebat:
-Ce iti doresti?
-Doamne, dorinta mea e sa fac pe copiii din lumea-ntreaga bucurosi, macar o data pe an!
-Da! raspunse Domnul. Ai sa locuiesti la Polul Nord, unde vei fi singur si vei putea sa faci cadouri. Iti mai dau si o suta de ingerasi cu care sa lucrezi si sa faci jucarii pentru copii! Acea data cand vei duce cadouri copiilor va fi pe data aceasta, in fiecare an! Deci Mosule Craciun, vei duce cadourile intr-o sanie mare, trase de reni zburatori! Pentru a putea face acest lucru pentru eternitate iti daruiesc viata vesnica pe pamant, ca sa poti face fericiti copiii !
Trezindu-se, el s-a aflat la Polul Nord, intr-o casa superba, cu seminee calde, o incapere cu pat cu baldachin si pereti frumos colorati.
Coborand scarile de aur a vazut ingerasii, care munceau sa faca jucarii! I-a salutat:
-Ho-Ho-Ho! Ce faceti micutilor?
-Lucram mosule, lucram de zor!
-Spor la lucru!
-Multumim!
Apoi a iesit afara din casa: era un frig…! A mers repede inauntru. si-a luat un palton din camera sa, un palton facut din ata de aur, apoi a infruntat gerul taios al iernii.Intr-un hambar mare, unde erau zece reni, frumosi, care puteau vorbi, a intrat cu pasi hotarati. S-au prezentat:
-Buna dimineata, mosule, eu sunt Rudolf, capetenia renilor! Ei sunt: Adolf, fratele meu mai mic, Comet, Ramon, Blitzen, Vixen, Markus, Max, Victor, tatal meu si cel mai batran dintre reni, si Alexia, mama mea.
-Incantat sa va cunosc! Avem doar un an se ne pregatim !
Zilele treceau in zbor. Renii se antrenau, facand exercitii de zbor si rezistenta.
Spiridusii faceau mii de jucarii zilnic. Mosul ii supraveghea si-i ajuta.
In sfarsit veni seara de ajun; douazeci si patru decembrie; Craciunul !
Mosul se imbraca cu o haina rosie, frumoasa si iesi afara! Acolo sania era pregatita. Se sui si pleca. Renii zburara gratios pe cerul instelat. Mosul duse toate cadourile copiilor! Era mandru de sine pentru ca el deveni simbolul iernii, al Craciunului!
Craciun Fericit!




Maftei Radu Stefan.
Clasa a VIII-a

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template