miercuri, 23 decembrie 2009

De azi, noi suntem Romania

Mii de fete pierdute in adancul egoismului, in adancul banilor, a lacomiei . Am vrea sa fim liberi, sa iubim, sa ne indragostim de tara noastra, sa locuim pentru vecie in ea . Plangem viata, plangem guvernul, plangem saracia din tara noastra . Alergam in neant , cautam bogatie si gasim pietricele .
Om , faptura cu chip de lut , trecatoare, uitata de ani , de zile , de fapte, de inimi . Fugim dupa fericire, cautam perfectiunea clipelor si ne avantam tot mai tare in mizeria noastra . Suntem cufundati in nefericire, in tristete . Tanjim dupa fercirea altora, si suntem nemultumiti . Nu avem timp sa gandim, sa actionam in intelepciune , sa iubim . Crestem copii, crestem vietii , dar uitam sa traim. Am vrea ca lumea sa fie altfel, am vrea ca viata sa ne zambeasa clipita de clipita . Am vrea o Romanie condusa de oameni binecuvantati , am vrea o Romanie mai perfecta ca sufletul nostru . Am vrea sa numai existe lacrimi, saracie, boala, durere . Tanjim dupa noutate , dupa bine . Vrem bogatie, natura, pamant, vrem sa cucerim inimi pentru a ne putea folosi de bogatia lor . Dar avem un suflet murdar . Ce s-ar intampla daca Romania ar fi in sufletul tau ? Cum ar trai oameni, copiii, in sufletul tau mic, plapand ? Cum ar creste vietii, ganduri, trairi, dragoste in “Romania” ta ? Fractiuni de clipe importante se gasesc, se lupta in sufletul tau . Rautate ? Egoism ? Violenta ? Ce s-ar intampla daca prin prisma vietii, a gandiri tale, s-ar naste Romania ? As vrea sa cred ca existe suflete pefecte , Romanie perfecta . Lucrurile, merg din mai rau in mai rau, datorita inimi, si sufletului tau . Credinta, optmism, dragoste, intelegere, bunatate . Toate acestea s-au pierdut pe aleea clipitelor ce trec in sirag ?
Poti sa construiesti Romania ta . Ai puterea de a gandi pozitiv, de a fi optimist, de a invata, de a actiona in intelepciune , de a iubi . Ai puterea sa iti construieste o lume a ta, prin prisma gandiri , a faptelor tale . Fericirea ta depinde de tine . De azi .. tu esti Romania!
Denisa Ratiu

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template