miercuri, 23 decembrie 2009

Deschide usa, crestine ..




Asteptam Craciunul, o sarbatoare plina de bogatie cu bucate de alese, o sarbatoare incarcata cu puternice traditi si obiceiuri . De la cozonaci pana la renumitele sarmalute , toate exprimand aerul si caldura sarbatorilor . Copii plini de bucurie , inimi care tresalta de bucurie la fiecare ora petrecuta in familie, la lumina bradului , colinzi care toate au in repertoriul lor, gandul nasterii Mantuitorului .
Inimi pline de bucurie, copii fericiti de cadourile renumitului Mos Craciun , parinti plin de pace, dovada fiind reactia bucuriei copiilor lor. O zi a cadourilor, o zi in care simti parfumul de brad , o zi in care chiar si frigul are miros, si e incarcat de valoare . O zi in care pretuim gerul de afara, colindul, folclorul roman. O zi cand chiar si cozonacul are un gust mai aromat in atmosfera simtamintelor de familie, simtamintelor de bucurie. O zi in care chiar si rasetul are un auz mai cald. Chiote de veselie, glasuri care anunta elegant Nasterea pruncului Isus . O atmosfera perfecta, care se simte doar de Craciun . O atmosfera pe care, cu nici un chip nu am vrea sa o stricam cu vreo intristare, cu vre-un gand nefast, cu mila , cu inimi sfasiate . O atmosfera pe care toti am vrea sa o avem , sa o pastram intacta, sa traim clipa , ca .. doar odata pe an e Craciun . Dar cum traim clipa ? Abandonand mila pentru copilul sarac care trece cu colindul, in schimbul unui banut, un copil orfan care in lumea lui, Mos Craciun nu a ajuns, datorita saraciei ? Un copil care are vise, care sufera si plange pentru neglijenta parintilor, pe care .. poate, nici nu ii cunoaste . Un copil care isi doreste sa simta caldura, sa primeasca un cadou daruit cu dragoste, cat de neinsemnat ar fi el, de la Mos, un copil care isi doreste sa manance o bucatica de cozonac, chiar si coltul ars al cozonacului tau . Cum ii rasplatesti bunatatea lui Dumnezeu, cu care te-a binecuvantat si care ti-a dat atatea bucate alese ?
Avem de toate, mesele pline de bauturi, de prajituri , cozonaci, prajituri, mancaruri gustoase specific romanilor.. Noi avem o zi perfecta, in care altii , copiii fara vina , traiesc in vise, in sperante, in neimpliniri, isi traiesc Craciunul, murdar, ca o zi oarecare , o zi mai trista ca celelalte, o zi incarcata de bucuria noastra si tristetea saraciilor . Deschide usa crestine !

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template