miercuri, 15 aprilie 2009

O excursie de neuitat

Îmi aduc aminte cu multă bucurie şi nostalgie de frumuseţile naturii văzute în excursia pe care am făcut-o la muntele Ceahlău.
Am plecat dis-de-dimineaţă, înainte de răsăritul soarelui, spre uriaşul cu fruntea-n soare. Ajungând la poalele muntelui am văzut câmpia cu frumuseţea florilor de câmp, care în bătaia vântului parcă părea un tril îndemnându-te să le culegi.
Privirea mi-a fost aţintită către un lan de grâu care părea o mare de apă aurie în bătaia razelor de soare, iar adiatul uşor, uşor al vântului părea să fie o mare apă zbuciumată.
Frumuseţea muntelui parcă te vrăjea şi te făcea să te simţi ca într-un basm, nu putea fi descrisă în cuvinte aceasta frumuseţe. Falnicii brazi, care în multe opere sunt comparaţi de către autori ca având nişte braţe mari şi voinice arătau ca nişte bravi eroi fiind adevărate comori ale muntelui.
Râurile cu apa lor cristalină şi rece îndeamnă parcă turistul să guste din ea şi te făcea să te simţi că trăieşti parcă într-un vis, parcă într-o poveste cu prinţi şi prinţese.
Potecile întortocheate care duc spre culmile acestui falnic, văzute din înaltul cerului parcă părea a fi nişte şerpi, care se strecoară prin toate văgăunele căutându-şi hrana şi prin felul lor de a arăta parcă făceau turistul să se piardă într-un labirint decât să-l îndrume să-l vizitezi pe uriaş.
Nu cred că o să pot uita vreodată aceste frumuseţi cu care este înzestrată natura si cred ca nicăieri nu este mai frumos decât în ţara mea.
Era seara, când ultimele raze ale soarelui se luptau cu întunericul. În depărtare se zărea un mare foc care punea stăpânire pe munte. Era prinţesa întunericului cu suratele ei stelele, care cu frumuseţea ei nemărginită lumina potecile, fiind călăuza turiştilor rătăciţi sau a îndrăgostiţilor.
Am plecat spre casă cu gândul de a mă întoarce deoarece pentru mine aceasta excursie a fost una de vis.
Acum când stau şi mă gândesc totul mi se pare că a fost un vis frumos de vara, un vis care nu aş vrea să fie uitat fiind parcă gonit de zorii zilei şi lăsat uitării .

Bleahu Ionela
Şcoala ce Arte şi Meserii “IOAN MORARU” Dârlos
Clasa a V-a

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contorwidgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template