miercuri, 15 aprilie 2009

De Paşti, îţi povestesc despre mine

E primăvară, anotimpul învierii. Natura întreagă a înviat. În poieniţă unde zburdă mieii se aude cântecul neîncetat al păsărilor care au venit din nou la noi în ţară să ne încânte auzul cu trilurile lor gingaşe şi fermecătoare. Au înviat şi florile de piersic şi de măr şi ramura înflorită de cireş iar vântul le adie mângâios sub razele duioase ale soarelui strălucitor care ne încălzeşte neîncetat fără să ceară nimic în schimb. În stupii de albine se aude zumzetul minunatelor făpturi care se pregătesc să culeagă nectarul dulce al florilor.
Această fiică a anului îmi este foarte dragă şi o aştept întotdeauna cu mare drag, pentru că ea trezeşte natura la viaţă şi sădeşte în inimile oamenilor creştini bucuria Învierii lui Isus Hristos. Acum şi oamenii sunt mai buni, mai blânzi, iubindu-se unii cu alţii.
„Hristos a Înviat!” este o vorbă sfântă pe care o vom rosti şi o vom cânta în minunata zi când Isus a Înviat, iar clopotul ne cheamă stăruitor la Sfânta Slujbă de Înviere.
Obiceiurile acestei sărbători sunt minunate. În săptămâna Patimilor merg seară de seară la biserică împreună cu părinţii, la Slujba dinaintea Învierii. Îmi face o deosebită plăcere să o ajut pe mama la vopsirea ouălor, să pregătesc coşuleţul cu verdeaţă în care apoi aşeză ouăle roşii.
În noaptea Învierii clopotul bisericii din deal ne cheamă la slujbă unde cu mic, cu mare ne adunăm şi ascultăm minunata Slujbă a Învierii. Biserica e plină de miros de tămâie, de fum, de lumânări iar Isus din ea pe toţi ne îmbie să fim mai buni, mai iertători aşa cum mila lui a iertat pe cei ce l-au răstignit şi l-au trădat.
A doua zi de Paşti împreună cu prietenii merg la stropit aşa cum e obiceiul, iar seara vom ciocni ouă roşii şi ne vom bucura de atâta sărbătoare.
„Hristos a Înviat” în fiecare casă, „Hristos a Înviat” în firul ierbii, „Hristos a Înviat” în florile de pom, „Hristos a Înviat ” în fiecare om.



Muntean Dan Alexandru
Şcoala cu clasele I-VIII, Nr. 4
Clasa a V-a A

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template