miercuri, 15 aprilie 2009

De Paşti, îţi povestesc despre mine

Ce pot spune oare despre copilăria mea…? Copilăria mea este cel mai important lucru pe care l-am primit în această viaţă.
M-am născut într-un sat magic, unde la marginea unei păduri, un loc fermecător datorită frumuseţilor sale, se află o bisericuţă, asemenea unei mănăstiri, care în fiecare zi de sărbătoare găzduieşte zeci de oameni buni cu sufletul curat.
Sunt norocoasă, pentru că am cei mai minunaţi părinţi din lume care îmi povestesc cu drag despre tradiţii, rugăciune si biserică.
Aştept cu nerăbdare sărbătoarea Paştelui unde la miezul nopţii împreună cu părinţii mei pornim spre biserica de la marginea pădurii să primim lumină în noaptea Invierii.
La biserică zeci de oameni aprind lumânări, parcă ai fi într-un colţ de rai unde si pădurea răsună de veselie si fericire. Toţi aceşti oameni sau pregătit pentru această mare sărbătoare prin rugăciune şi fapte bune.
Se aduc ouă roşii şi se ciocnesc cu veselie:
• Hristos a înviat!
• Adevărat a înviat!
Toţi copiii întâmpină veseli Pastele.
În fiecare an , de Paşti, privesc răsăritul fermecător. El ne aduce primăvara
si, cu ea, soarele ce ne încălzeşte, păsările care ne încântă cu recitalurile lor. De ce nu este întotdeauna primăvară? Respir şi respir din nou aerul cald si parfumat şi ştiu că a sosit mult iubita mea primăvară.
Soarele de primăvară îţi luminează viata. Mireasma florilor în adierea vântului îţi trezeşte sentimente de bucurie, o stare de melancolie si fericire în acelaşi timp.
Câtă bucurie este în suflete în aceasta mare zi de Paşti!

Bîrză Denisa
Şcoala cu clasele I-VIII, Nr.4
Clasa a V-a A

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template