luni, 15 decembrie 2008

Viaţa ne împinge de la spate

“Carte frumoasă, cinste cui te-a citit”
Tudor Arghezi

Odată, cititul era o sursă de informare pentru adolescenţi; acum lumea a evoluat, s-a schimbat complet, informaţiile curg din toate părţile. Cultura generală o poţi acumula din alte surse decât cartea. Am devenit mult mai grăbiţi pentru a citi o carte “ din copertă în copertă”. Viaţa ne împinge de la spate.
În cărţi te regăseşti. Cititul îşi dă posibilitatea să evadezi, să te identifici cu orice personaj. Ca şi internetul sau televizorul, cititul dă, de asemenea, dependenţă însă această dependenţă sigur nu duce la obezitate sau la pierderea vederii.
Trebuie să dăm frâu liber sentimentelor noastre, mulţi la vârsta adolescenţei încep să-şi scrie primul roman, să-l scrie iar şi iar în gând în fiecare noapte schimbându-i sfârşitul în funcţie de starea lor de spirit.
Citind, dăm viaţă iluziilor, ne exprimăm suferinţa pe care ne-o provoacă lumea. Întotdeauna există un subiect cre ne macină sufletul şi mintea. Nu trebuie decât să punem sufletul pe hârtie şi să ne lăsăm citiţi.
Prin lectură, cunoşti sentimente pe care nu le-ai mai simţit până acum. Te alături unor eroi, descoperi locuri noi odată cu personajele, iubeşti, suferi, plângi, te bucuri şi visezi alături de personaje dar cu cartea în mână.
Dar nu mai avem timp pentru asta. Odată cu intrarea într-un nou mileniu, pentru generaţia de azi, cartea, lectura a fost înlocuită cu internetul sau televizorul.

Corlaciu Teodora
Cls. a XI-a
Lic. “Axente Sever”
PREMIUL II

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template