luni, 15 decembrie 2008

Cartea - univers al fanteziei

Cartea este un univers paralel, nemărginit în care orice este posibil. Ea este cel mai valoros lucru pentur omenire, reprezintă evoluţia omului şi imaginaţia nemărginită a acestui.
Într-o carte se expun gânduri nenumărate. Este un univers al fanteziei care înfloreşte sau se distruge după voia scriitorului.
Este mistică, misterioasă şi poate fi descifrată diferit de fiecare dată când este citită.
O carte nu se rezumă doar la ceea ce este scris în ea, cuprinde şi crearea situaţiei şi ceea ce urmează.
Ne oferă, de asemenea, învăţături, ne ghidează în comportament, ne exune lucruri nebănuite care par imposibile, dar ele există în universul imaginar al cărţii.
Pentru mulţi este un refugiu, o escapadă din lumea reală. Ea ne relaxează, ne ajută să gândim limpede şi să ne eliberăm de stress.
Într-o carte apare lupta eternă dintre bine şi rău. Binele însă este mai presus de rău, el reprezentând fericirea, bucuria şi dreptatea în viaţă.
Fiecare carte este diferită în felul ei. Fiecare are un curs al evenimentelor diferit şi se referă la diverse teme din viaţa omului, teme care ne bântuie gândurile de la începutul existenţei sau teme care sunt plăcute şi preferate de oameni.
Când citesc, timpul trece foarte repede, lucrurile ce mă înconjoară nici nu le observ iar gălăgia din jurul meu n-o aud fiindcă sunt cu gândul la ceea ce citesc.
O carte, atunci când o citesc, mă acaparează, mă duce în universul ei, unde sunt martor la tot ce se întâmplă.
Deşi este înlocuită încet, încet cu mijloacele moderne de comunicare cum ar fi internetul, cartea este un obiect consacrat în societatea umană.
Ea reprezintă punctual de pornire spre civilizaţie.
Fiecare carte citită de un om îl marchează pe viaţă, îi oferă o perspectivă nouă asupra diverselor situaţii şi o soluţie pentru diferitele probleme.
Este incredibil cum o idee la care se adaugă puţină iamginaţie poate înflori în gânduri ample ca o sămânţă ce se transformă într-o floare maiestuoasă.
Cartea este nepreţuită, este fundamentul gândirii şi evoluţia civilizaţiei umane.

Rus Ioan Ovidiu
Cls. a VIII-a A
Scoala gen. cu cls. I- VIII Nr. 3
PREMIUL III

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Blogeri tineri

Contor



widgeo.net

 
Tree Hearts Blogger Template